HOMIE ABOUT OTHER

Never doubt yourself. You're capable of so much more than you think. "Inded, ALLAH is with the patient".

my network

+ follow// facebook// twitter// instagram// tumblr

its all about us


Previous post

Sahaba (Companion of the Prophet)
Verse of Quran.
Sunnah.
Name of Allah.
7 Days Learn Islam Challenge.
Selami hati mereka.
Forever 21 ♥ Part 2
Forever 21 ♥ Part 1
Happy Birthday !
Raining.

Music



Universal Studio Singapore.
Tuesday, May 21 | 00:50 ✈

Assalamualaikum.

Hi, its me again. So, nak citer sket pasal USS nie. Last two weekend pergi sana berjimba sama geng. And Datin Sai request me to put some details about the travel package and so on. 

Kami pergi naek bas travel 707. 
Gerak dalam pukul 9 pagi.
Dan gerak balek pukul 7.30 malam.
Tempat naek dan diturunkan bas ialah di Bas Station Larkin, JB.

Tambang bas dan tiket USS
= RM 195
And dapat voucher ; $5.00, lunch set, snack set etc.

Passport.
= RM 100
For two years.

Money changer.
RM 240 = $100
Terpulang lahh dekat uoll nakk change how much. Ada jee yang tukar around 20-40 dolar. 

Package nie just for USS only. Kami hanya berjimba satu hari suntuk kat sana. Almost sume games kiteowg maen tapi ada gakk yang takk sempat. Memang sangat seronok. Antara geng yang pergi ; akak, adek, anis, kak ainul, farami, adha, fatin, isma, nana, and her boyfie salleh. 

Pagi kejadian:
Gerak ke Larkin around 8 am. Have some breakfast and bas gerak pukul 9 am. Then, sampai ke Immigration Malaysia. Kat sini kite akan check paspport. Kejap jee pung. Lepas uhh baru lahh masuk Singapore. 

Sampai kat Immigration Singapore, make sure takk bawak chewing gum ea. Dakk kakak gie bawakk, naseb baek sempat buang. Berdebau jee masa uhh. 

Around 10.30 am gitu dahh sampai USS. Turun dari bas jee terus naek escalator dahh nampak globe Universal Studio uhh. HAHA. Jakun sebentar. Sampaikan amek gambar kat belakang globe rupenye. Tempat air disemburkan gara-gara hari yang agak panas terik. Pung jadilahh bergambar kat situ. 



Kiteowg mulakan jelajah ke Madagascar. Kat sini ada games naek boat. Best. Enjoyable. Yang penting takk basah lahh. Then, kiteowg ke Far Far Away. HEE. Shrek and Fiona. First roller coaster, topi adek aku terbang. HAHA. Padan muka. Kumpul lahh duet kau beli yang laen. Lepas dahh naek roller coaster kiteowg gie tengok 4D Shrek movie. Sangat awesome. 





Dahh puas berjalan, amek gambar sume kiteowg gie Lost world. Kat sini dorang ada wat show kaw-kaw punye lahh. Maen tembak-tembak bagai. Naek jet ski. Simbah-simbah air. Flying fox. Terjun masuk air. Sangat best. Kagum dengan dorang nie. Mat saleh-mat saleh sekalian. *clap,clap.



Mummia. OMG. Roller coaster yang kedua. Dan saya jadi agak paranoid sebab keadaan beratur nakk naek roller coaster die jee dahh dalam gua. Gelap gelita. Then naek roller coaster nye pung gelap lagi. Memang awesome. Roller coaster yang sangat laju. Ada backward motion, acceleration jangan cakap lahh. Ugh, muka yang di captured HAHA sangat buruk okayy. -,-



After that, kiteowg gie ke Transformer. My last roller coaster. Yang ini memang nakk naek 3-4-5-6 kali. Sebab nye ada movie sekali. Kite akan dapat 3D spec uhh. And kite jadi Optimus Prime melawan musuh. HAHAHA. Terasa sangat powerful masa uhh. Ada backward motion also. Tapi smooth laa. Takkde macam MUMMIA uhh. Serious trauma. -,- Yang Transformer nie memang ada nenek-nenek yang naek.   





Last roller coaster, saya takk mampu dahh nakk naek sebab tempatnya terbuka dan sangat awesome ye die punya lingkaran rail nye. Ooh by the way, roller coaster mummia and transformer nie dalam bangunan so memang takk nampak lahh keadaan rail sebenarnye macam mana. So, dorang yang menaiki roller coaster terakhir kecuali saya, dak kakak and nana. And Anis with Kak Ainul naek another one. Die ada due. The Blue and the Red. The blue jenis yang kaki tergangtung dan korang akan dipusing 360darjah. -,-
The red pulak nampak okayy sket lahh. Tapi bunyi nye pulakk sangat over. Macam nakk terjatuh jee. Dua-dua nie dak Anis and Kak Ainul naek. Dorang yang tadi uhh naek the Blue one and dahh give up. Termasuk adek aku. HAHA. 






So, that's all yang sempat maen. Takk puas pergi sekali jee. Rasa memang nakk pergi lagi. Tapi kena tengok bajet lahh kann. Lepas uhh kiteowg shopping jee. Then, ada Hollywood street show. Then, continue shopping and shopping and shopping.

Tinggal Kenangan. 


Evening.
Around 6 pm. Satu kejadian yang paling tidak diingini berlaku. One of my geng jatuh pengsang. Due to fatigue, hypoglycemia and dehydration. Naseb baek lahh paramedikk USS datang cepat dan dia dapat berehat kejap. Dan kiteowg dapat naek bas dengan selamat.

Sampai kat Larkin 9 pm dan selamat sampai ke college sebelum pukul 10 pm. 

The End. 


Till then, take care. 

Labels: , , , ,




© 2012 Layout made by mintrose. Changes made by mim0t. Have a nice blogging day !