HOMIE ABOUT OTHER

Never doubt yourself. You're capable of so much more than you think. "Inded, ALLAH is with the patient".

my network

+ follow// facebook// twitter// instagram// tumblr

its all about us


Previous post

The Sims Social.
Design baru.
Universal Studio Singapore.
Sahaba (Companion of the Prophet)
Verse of Quran.
Sunnah.
Name of Allah.
7 Days Learn Islam Challenge.
Selami hati mereka.
Forever 21 ♥ Part 2

Music



Holiday.
Tuesday, June 25 | 18:16 ✈

Assalamualaikum.

Hi, dalam mood cuti lagi nie. Tinggal sisa-sisa jee semester break this time. Ahad nie nakk balek KSKB dahh pung. Hmm, memang takk productive langsung cuti kali nie. Disebabkan duet poket pung takk de so don't have much money to buy some ingredient nakk bake cakes or something. Esok baru allowance. Takk tau lahh nakk bake cake ke takk nakk. We'll see. 

So, last weekend my family pergi Lenggong, Perak for wedding. My father's best-friend kawenkan anak yang bongsu. Then on the way nakk balek Melaka aleh-aleh ayah ajak tidur one night dekat Tasik err tasik ape ntahh name die. Tasik Raban kiteowg singgah makan ikan tenggala but there is another Tasik. I can't recall what its called. Suddenly dahh masuk highway ayah cakap takk jadi lakk. 

Hmm, punah harapan nakk feeling-feeling holiday sekejap. Maybe disebabkan ayah tengok muka saya yang macam muncung itik uhh ayah pung ajak lahh pergi Cameron Highland. Well, kami memang dahh prepared clothes sebab ayah selalu buat plan mengejut. So, I was there. 



Almost 4 hours stuck on the way to Brinchang sebab ada pasar malam. Memang menguji kesabaran. Dengan jalan yang naek gunung, berliku-liku. Memang penyabar lahh ayah nie. Then, hotel pulakk sumenye fully booked. Dari Equatorial sampai lahh ke Tanah Rata. Brinchang uhh takk yahh cakap lahh cause memang ramai nakk tidur situ. Dalam kereta dakk kakak Google for hotels and sume yang kiteowg called sumenye fully booked. Kat Brinchang pung turun jap cari hotel. Dari hotel budget sampai ke hotel takk budget full. 

Ayah cakap kalau dahh sampai Tanah Rata takk de bilik memang turun balek jelahh. Well, naseb baek dan berterima kasih kat mak cause mak takk tahan nakk ke tandas and kiteowg berhenti lahh kejap kat satu hotel nie and Alhamdulillah ada satu lagi apartment kosong. Dapat lahh kami tidur kat situ one night. 





Morning, kami ke Strawberry Farm and Cameron Valley Tea. Memang ramai sangat foreigners and majority dorang from Arab. Bak kata Nuna, summer so dorang melancong lahh. Masa turun pergi tanya hotel kat Equatorial memang muka dorang jelahh kat lobby hotel uhh. Well, selamat datang ke Malaysia. And before turun dari segala gunung-ganang uhh ada lahh singgah pasar die membeli belah some strawberries, vegetables, and what-so-ever lahh. 



This unplanned holiday ended by unexpected thing happened cause masa kami dahh turun dan berhenti di Tapah for solat and so on. Aleh-aleh ada this aunty claimed that mak dahh calarkan pintu kereta die masa makk bukak pintu dekat atas Cameron tadi. Huh. Nakk menuduh pung beralas lahh makkcekk oi. Bile ayah check pintu kat belah makk there is nothing. Kalau lahh betul mak yang calarkan kereta die mesti kereta ayah pung calar gakk sebab die cakap sampai terkopek cat. Then mesti ada baki cat kereta die uhh kat pintu mak and mesti pintu makk pung bercalar. And her daughter cakap masa mak bukak pintu uhh kena kereta dia sampai bergegar kereta. What the. Ehh, kalau mak saya nie besau, gagah dan perkasa logik lahh. Nie mak punya lahh kurus dengan tutup pintu kereta pung selalu takk rapat takkan sampai boleh bergegar kereta Estima kau. Kalau kancil boleh terima lahh. 

And die cakap tempat kejadian berlaku di Barat Tea. Hello, excuse me aunty, kiteowg takk stop pung dekat situ. Kiteowg pergi Cameron Valley Tea dan hanya saya dan kakak jee yang turun kereta sebab car park dahh full. Kami turun just take some pics and done. Time uhh memang geram sangat tengok anak makcekk uhh yang over. "I see it mom, I see it". Yelahh dek oi. Kau see ke takk see ke, takk bolehh wat ape pung. Siap amek no plat lakk uhh. Takk tau macamane budak uhh boleh terhafal no plat kereta ayah padahal kiteowg memang takk stop dekat situ. Pelik. Whatever it is, you have no prove, no evidence and you can't claimed it. Kalau die nak sue, kami pung boleh sue sebab dahh menuduh perkara yang bukan-bukan dan memfitnah kami. Nakk kiteowg minta maaf konon, ehh kau lahh yang kena minta maaf aleh-aleh datang tuduh bukan-bukan. Godai godai. Bluerrkk. Padan muka kereta dahh calar and takk dapat claimed pape. HAHA. And kalau betul lahh kereta die dahh bergegar teruk macam die cakap uhh asal takk turun kereta marah mak aku terus. -,- 

Well, ini dinamakan sengal ye. Don't you ever ever make this kind of things. Embarrassing betul. Sorry aunty. You got the wrong person. May you have a pleasant day that day. HAHA. 

Okay, the END


Till then, take care.  


Labels: , , , ,




© 2012 Layout made by mintrose. Changes made by mim0t. Have a nice blogging day !