HOMIE ABOUT OTHER

Never doubt yourself. You're capable of so much more than you think. "Inded, ALLAH is with the patient".

my network

+ follow// facebook// twitter// instagram// tumblr

its all about us


Previous post

at last.
Wahai... Pemilik nyawaku Betapa lemah diriku ini ...
Muhasabah Cinta
AL-FATIHAH.
wedding.
send angah.
award.
he's mine.
finally.
bored.

Music



balek kampungg.
Sunday, April 25 | 22:16 ✈

assalamualaikum.

hye. baru sampai umah nie. rabu lepas kan balek kampungg. tadi bertolak at 9.30 a.m. memang agak lambat laa. time uhh ngah ujan. tapi kiteowg sempat singgah umah tok su. just shake hands coz nak kejar mase. ayah lalu ikut kuala berang. hujan turun sangat lebat. keadaan dalam kereta uhh memang la sejuk. saya memang tak tahan sejokk. so tido laa. a few moments. tibe tibe terjaga. ingat da sampai melaka. memang macam naek flight kejap je. rupe nye ayah singgah makan. walaweh. makan ikan darat hari nie. ikan kelah.baung.lampam. memang favorite laa. padahal kat umah sebelum uhh da makan nasi dagang bertambah tambah. pas da makan perjalanan diteruskan. sampai ponn umah. 

so. nie nak citer aktiviti sampai kat kampungg. tujuan utama nak balek is nak melawat keluarga arwah ayoh ngoh. sampai je kampung terus gi umah chik ngoh. along, mak sedih sangat sangat. saya ponn sedih jugak tapi tak macam mereka. sebab saya tak rapat dengan arwah. malam uhh ada buat kenduri tahlil. kami minta diri balek kejap nak bersiap untuk malam nye. alhamdulillah. ramai yang datang untuk tahlil. kenduri ala biase dengan hidangan roti canai. berkat. then esok nye kami bertandang ke umah ayoh chik. kenduri tahlil malam nanti nak hidangkan nasi dagang. cousin cousin saya yang tolong masak kan. so datang la menolong. tapi tak menolong ponn. datang makan jee. (=  tibe tibe mak ajak pengantin baru gi masjid kristal. act da due kali g. so berangkat la ke sana. pas da solat. snap pictures. kami singgah beli keropok kat losong. sebelah kedai uhh ada umah tradisional terengganu. memang lawa. saya suke sangat. tapi tak ada penghuni. tak ada waris. umah uhh terbiar jee. kalau saya ada money. nak aje saya beli. emmm. tapi saya hanya mampu snap pictures jelah. saggup turun kereta orang lalu lalang buat don't know je. then ayah bawak jalan jalan kat bandar. singgah kat pantai nak makan keropok lekor uhh. memang ramai orang. ada yang maen pasir. maen wau. cantek cantek wau mereka. hari da beranjak senja. then balek laa. malam uhh kenduri tahlil. alhamdulillah.

esok nye pulak. mak da kejut nak gi umah akak angkat mak di jerteh. jauh uhh. so siap siap terus jalan. hari uhh besday ayah. act semalam laa. anak acik uhh lak ada buka kedai roti. kek. ayah dapat la kek besday. siap ada gambar kartun lagi ahaha. spiderman. malam semalam tak ada kenduri. ayah da minum kopi tak boleh tido ayah ajak gi tengok laut. pukul 10.30 p.m. ahaha. tak pernah aku buat. laen laa gi cuti cuti kat pulau. then kami ponn gi laa. angin sepoi sepoi bahasa gituu. ayah lak boleh saja sesat jalan. memang buat cuakk. at last sampai gak umah. hee. ok la. nak upload gambar. 


at pantai malam malam.

masjid kristal
 umah ini la.
balqis.
pantai.
ikan kelah.

Labels:




© 2012 Layout made by mintrose. Changes made by mim0t. Have a nice blogging day !